Английският национал Рахийм Стърлинг разбуни духовете в лагера на „трите лъва“ след европейската квалификация срещу Естония. Нападателят на Ливърпул бе оставен на пейката от селекционера Рой Ходжсън, като се появи на терена през второто полувреме на мача, който англичаните спечелиха трудно с 1:0.

След двубоя в Талин стана ясно, че Стърлинг сам е пожелал да получи почивка, тъй като е почувствал умора. Това разкри Ходжсън, който гласува доверие на Адам Лалана.

„Имахме лека тренировка, като основната ни цел бе да се подготвим тактически за мача с Естония. Точно преди началото, Рахийм дойде и ми каза: „Чувствам се изморен. Не се намирам в най-добрата си форма, защото съм изморен“. Тогава му казах, че Лалана ще започне мача, а той ще се появи в игра като резерва. Както сами видяхте той влезе в игра и всичко бе наред“, коментира Ходжсън след мача.

След двубоя последваха остри критики към футболиста, който опита да се защити в социалните мрежи. Стърлинг написа в личния си профил в Twitter “Простете ми, че съм човек.“

Според различни източници обаче, не е изключено решението на Стърлинг да е било продиктувано от слабия старт на Ливърпул във Висшата лига. „Червените“ вече спряха за националния тим Даниел Стъридж, след като нападателят се контузи по време на лагер на „трите лъва“ и вече пропусна шест седмици от сезона.