Мениджърът на шотландския национален отбор по футбол Гордън Страхан заяви, че е бил прекалено щастлив от представянето на своя тим в събота, за да обърне внимание на победата, която утрешният му опонент в евроквалификациите Полша завоюва над Германия.

Островитяните надвиха Грузия с 1:0, а малко по-късно „дружина полска“ поднесе сензацията и надигра с 2:0 „бундестима“ на Йоаким Льов.

„Първо, трябва да поздравя Адам Навалка и неговият треньорски щаб за наистина чудесния резултат. Това е фантастична победа за полския футбол и техните играчи“, заяви Страхан.

„Колкото до ефектите от този мач – те взеха три точки, колкото и ние в събота. Нашата група, мисля, е най-трудната от всичките, а резултатите от първите два кръга потвърждават това. Всеки отбор ще има своите върхове и спадове. Ние искаме да сме в битката до последния кръг, не се съмнявам, че и Полша иска същото.“

„Никога не знаеш кога ти предстои важен мач. Може би е утре, а може би не. Единственото, което можеш да направиш, е да се подготвиш преди дадения двубой. Също така искам да добавя, че германските футболисти, които създадоха над 50 положения за гол в първите си два мача, сигурно си мислят, че са пропуснали тези три точки“, допълни наставникът на Шотландия.