Световният шампион Германия постигна очаквана и изразителна победа над абсолютния аутсайдер в квалификационна група D Гибралтар със 7:0. След поредния си категоричен успех, Бундестимът зае второто място във временното класиране, изоставайки на точка от лидера Полша, който по-рано също записа победа с 4:0 над Грузия.

Мачът започна обнадеждаващи за домакините от Гибралтар, които първи стигнаха до удар към едната от двете врати. Още в 5-ата минута Лиъм Уолкър имаше страхотен шанс, но стреля покрай вратата.

В 9-ата минута Германия стигна до дузпа след нарушение на Джейк Гослинг, но изненадващо Бастиан Швайнщайгер пропусна от бялата точка. Полузащитникът на Байерн стреля твърде несериозно, което позволи на вратаря на домакините да избие.

Адам Пайас от Гибралтар също имаше добра възможност от пряк свободен удар в 22-ата минута, но техничният му удар бе отразен от Вайденфелер.

Гибралтарската крепост обаче падна в 28-ата минута, когато след грешка в обраната на домакините, топката попадна в Андре Шурле отляво, а нападателят технично успя да я прати в долния ляв ъгъл на вратата за 1:0.

Веднага след гола на Германия, Джейк Гослинг се озова на отлична позиция и от близко разстояние стреля силно, но на пътя на топката застана Вайденфелер, който отново изби и предотврати сигурен гол.

До края на първото полувреме световният шампион Германия имаше няколко отлични възможности да увеличи преднината си, но стражът Джордан Перес показа класа и успя да спаси всичко по силите си, за да запази резултата 1:0.

Втората част започна с нов гол за световния шампион. Той дойде само две минути след подновяването на играта и бе дело на Макс Крузе, който засече топката на метър от голлинията и нямаше как да сгреши.

В ответната атака на Гибралтар, домакините имаха отлична възможност да намалят, но Гослинг прехвърли вратата. Само две минути след като вкара втория си гол в мача, Германия направи резултата класически. След груба грешка в центъра на отбраната на домакините, Йлкай Гюндоган открадна топката и от границата на малкия пеналт реализира третия гол в срещата.

Възпитаниците на Йоги Льов продължиха наказателната си акция в 58-ата минута, когато след прекрасна контраатака Карим Белараби също записа името сред голмайсторите. Андре Шурле отбеляза втория си гол в срещата в 65-ата минута, за да направи 5:0. Гюндоган навърза цялата отбрана на домакините, след което стреля силно, вратарят изби, но топката попадна в Шурле, който не сбърка от близко разстояние. Той оформи своя хеттрик в 71-ата минута, след като получи топката на тепсия от Йозил и реализира. До края остана време и за още едно попадение, дело на Мкс Крузе, който оформи крайното 7:0.