Националният отбор на Швейцария най-после започна да печели срещу водещите съперници в своята евроквалификационна група. "Кръстоносците" съсипаха с 4:0 Литва на свой терен и това е първата им победа след Сан Марино над един от тимовете с амбиции. 

И въпреки това успехът не дойде лесно, независимо от убедителния резултат. Съпротивата на балтийците удържа през три четвърти от мача и рухна едва в 67-та минута. А от тогава вече беше лесно за домакините. 

И при това швейцарците имаха нужда от помощ от играч на Литва, за да открият. Вратарят на Стяуа Гиедриус Арлаускис си вкара топката в собствената врата след удар на Джердан Шакири и това отприщи домакините. 

Само две минути след това интригата изчезна. Игралият за Базел в мачовете срещу Лудогорец Фабиан Шер направи 2:0 след асистенция на Валон Бехрами и при 2:0 публиката си отдъхна. 

В последните минути се развихри тандемът Йосип Дръмич-Джердан Шакири. Първият асистира на два пъти, а вторият, който беше и най-добрият на терена, се разписа на два пъти в мрежата на Арлаускис. 

Това стана в 80-та и в 90-та минути, с което беше сложена точка на спора и домакините заслужено се поздравиха с трите точки. Благодарение на тях те вече са с 6 в актива си, колкото имат още и литовците, и Словения. Лидер с 12 точки е Англия, като битката до края се очертава да е доста сериозна.