Русия победи Азербайджан с 4:0 в приятелски мач по футбол, игран на стадион "Арена-Химки" в Москва. Два гола отбеляза 31-годишният нападател на Зенит Санкт Петербург Александър Кержаков, а по още едно попадение добавиха защитниците Сергей Игнашевич и Владимир Гранат.

Както е известно Азербайджан е съперник на България в квалификациите за Евро 2016, а на 9 септември в мач помежду си, двата тима откриват своите кампании.

Още в 6-та минута след центриране от левия фланг Александър Кержаков с глава изпрати топката в мрежата на Камран Агаев - 1:0 за Русия. В 12-та минута голмайсторът за домакините получи пас на границата на защитата и от движение с точен удар в десния ъгъл увеличи на 2:0. Така Александър Кержаков стана абсолютен голмайстор-рекордьор за националния отбор на Русия с 28 гола.

Владимир Бесчастних, който играеше за сборния отбор на Русия през 90-те години на миналия век и в началото на 2000-та година, има в актива си 26 гола. В 41-та минута Алан Дзагоев центрира от левия фланг и неговият съотборник от ЦСКА Москва Сергей Игнашевич увеличи на 3:0 за Русия. В 81-та минута Русия вкара гол-близнак на третия: след центриране от левия фланг, влезлият като резерва защитник на Динамо Москва Владимир Гранат надскочи всички и с глава оформи крайния резултат - 4:0 за Русия.

Съставът на Азербайджан: Камран Агаев, Бадави Гусейнов (Гара Гараев, 46), Расим Рамалданов, Рашад Садихов, Руслан Амирджанов, Илкин Гиртимов (Рахид Амиргулиев, 46), Руслан Абишов (Махир Шукюров, 71), Джихан Озкара (Джавид Гусейнов, 57), Вугар Надиров, Дмитрий Назаров, Руфат Дадашов (Вагиф Джавадов, 46). На 9-ти септември, вторник, Азербайджан ще играе в Баку в квалификационен мач за Евро-2016 с България.  /БТА