Pуският футболен съюз (РФС) поиска извинение от националния селекционер Фабио Капело за забавянето на заплатата му и му благодари за проявеното разбиране.

Това заяви на среща с журналисти президентът на РФС Николай Толстих. РФС не изплаща заплата на старши треньора на националния отбор, както и на главния мениджър Оресте Чинквини вече 6 месеца.

Толстих уверява, че в момента в касата на съюза няма пари, за да се изчистят задълженията.

Съгласно проверката на службата по труда на руската федерация двамата италианци имат да получават общо 2 621 391 милиона евро или 181,5 милиона рубли.

"Наистина ситуацията със забавянето на заплатите за двамата наши специалисти е много неприятно. Благодарни сме на Капело и Чинквини за разбирането и правим всичко, което е по силите ни, за да изчистим проблема. Разбира се, разчитаме на министъра на спорта и на неговия заместник, които обявиха, че до края на декември всичко ще бъде решено“, каза още Толстих.

Италианският професор по футбол оглави руския национален отбор през лятото на 2012-а година, а през януари 2014-а година удължи контракта си за още четири години. Компенсацията за предсрочно разтрогване на договора е 25 милиона евро./БТА