Въпросът с финансовите задължения, които Руският футболен  съюз има към селекционера на националния отбор Фабио Капело ще  бъде разгледан на заседание на изпълнителния комитет на  организацията на 30-и октомври.

Това съобщи пред агенция  ИТАР-ТАСС Сергей Степанин, който е част от този орган. Капело не получава заплата от РФС вече четири месеца, а  договорът му изтича през 2018-а година. "Аз ще присъствам на заседанието на изпълкома. И на него ще  се разглеждат няколко въпроса, но главният е финансирането на  организацията. Скоро в Русия ще се проведе Световно първенство.  

Доколкото знам, преди самото заседание ще има заседание и на  наблюдаващия съвет на организационната структура "Русия 2018".  Затова РФС е длъжен да реши всички тези финансови проблеми. Ще  разгледаме и дълговете, които имаме към Фабио Капело, подчерта  Степанин. Трябва да се подчертае, че въпреки трудностите, Капело не  поставя въпроса за дълга на руснаците и се старае да върши  работата си по най-добрия начин. Националният отбор на Русия  регистрира две равенства по 1:1 в последните две европейски  квалификации- като гост на Швеция и като домакин на Молдова./БТА