Националният тим на Румъния направи грешна стъпка във втория си мач от европейските квалификации. Като домакин, северните ни съседи не успяха да победят гостуващия тим на Унгария в сблъсък от група F.

Двубоят на националния стадион в Букурещ завърши без победител 1:1, като освен с резултата, мачът ще се запомни и с множеството грубости на терена, както и баталните сцени по трибуните. 

Според информации в някои от водещите румънски медии, силите за сигурност на стадиона са действали изключително грубо срещу феновете на домакините. В социалните мрежи веднага се появиха ужасяващи снимки с бити фенове, като повече информация относно насилието не се съобщават. 

 

 

Домакините поведоха в резултата в последните секунди на първата част, когато Раул Андрей Русеско бе точен. През второто полувреме румънците се опитаха да увеличат аванса си, но гостите действаха решително в отбрана и съумяха да опазят вратата си.

Осем минути преди края Унгария стигна до така заветния гол, дело на Балаш Джуджак.

Така след успеха си в първия двубой с 1:0 като гост на Гърция, днес Румъния не успя да стигне до победата. Унгария пък записа първа точка в кампанията, след претърпяната загуба у дома с 1:2 от Северна Ирландия.

Преди изиграването на последните два мача от втория кръг в групата, Румъния води във временното класиране с актив от 4 точки, следвана от Финландия и Северна Ирландия. По-късно тази вечер са мачовете Финландия – Гърция и Северна Ирландия Фарьорски острови