Когато португалските звезди се изправиха в контролата с България, изглеждаше, че са забравили как се бележат голове и затова паднаха с 0:1. Но само няколко дни по-късно те се развихриха и показаха, че всъщност това не е така и си го изкараха на Белгия. 

Водени от Кристиано Роналдо, "мореплавателите" стигнаха до успех с 2:1 над един от отборите, който е смятан дори за фаворит за титлата на Евро 2016. А Луиш Нани и Кристиано Роналдо, които се скъсаха да пропускат пред Владо Стоянов, сега се разписаха в мрежата на Тибо Куртоа. Ромелу Лукаку върна едно попадение след "семейна комбинация", но нищо повече. 

Мъката за португалските нападатели приключи след само 20 минути в този мач. Тогава Андре Гомеш проби по левия фланг и намери Луиш Нани. Бившият играч на Манчестър Юнайтед с фалцов удар преодоля Тибо Куртоа и откри резултата. 

А Кристиано Роналдо, който нямаше как да преодолее Владо Стоянов в Лейрия, сега прониза с глава титулярния страж на Челси, като това се случи в 40-та минута, а асистенцията беше на Жоао Марио. 

За звездата на Реал Мадрид това беше 56-ия гол за Португалия, с което стана едва 25-ият играч в света, който постига подобно постижение с национален отбор. Това беше и последният гол за домакините в този мач. 

Белгийците върнаха едно попадение в 62-та минута, когато Ромелу Лукаку разстреля с глава стража на Португалия. Интересното в случая беше, че асистент за това попадение беше неговият по-малък брат Джордан, който центрира. 

Така двамата братя имаха повод да празнуват след мача, но не и останалите им съотборници, защото друг гол в този мач не падна. Така Португалия показа, че може да вкарва, докато белгийците имат поводи за размисъл за представянето си.