Плеймейкърът на Хърватия Иван Ракитич си пожела да не се изправя срещу своя съотборник от Барселона Андрес Иниеста, когато дойде време за мачът срещу Испания от група D на UEFA EURO 2016.

Ракитич нарече Иниеста „магьосник“ и си пожела той да получи почивка в решителната среща, от която зависи класирането на балканците.

„Не мисля, че за някого са изненада чудесните игри на Андрес Иниеста. Той достигна такова високо ниво, че можем да се изненадаме само ако ни демонстрира нещо по-слабо“, коментира Ракитич.

„Ако говорим за Андрес, значи си говорим за магията на футбола. Смятам, че той се наслаждава на представянето си. Дано да му дадат почивка срещу нас“, добави халфът на Хърватия.

"Испания е много по-силен отбор в момента от нас. Ние трябва да запазим нашата линия на представяне и да се опитаме да ги изненадаме. Искаме да завършим на първо място в групата. Това ще бъде най-добре за нас. Равенството срещу Испания също няма да е лош резултат. Аз познавам много добре Испания и съм сигурен, че ще искат да спечелят." 

"Надявам се, че Модрич ще може да играе", добави Ракитич.