Защитникът на Наполи Калиду Кулибали не скри учудването си от последните коментари на френския национален селекционер Дидие Дешан. Сенегалският национал заяви, че е бил изненадан от желанието на специалиста да му даде шанс в състава си.

В телевизионно интервю по-рано през седмицата Дешан спомена името на 24-годишния бранител като един от вариантите за поста централен бранител. Той обаче очевидно бе пропуснал факта, че Кулибали вече има мачове за мъжкия тим на Сенегал.

„Според мен Дешан просто е изтървал нещо“, каза играчът, който иначе е роден във Франция.

„Изненадан съм, че той си е помислил за мен. Когато отидох в Наполи, знаех, че мога да получа повиквателна. Чаках доста време Франция да ме повика, но това не се случи.“

„Избрах Сенегал със сърцето си и не съжалявам. Това е отбор, който гради ново поколение, а младите играчи се справят добре в Европа. Аз самият се виждам още дълго време в Наполи. Вече научих доста тук, особено като защитник. Треньорът ми вярва, а също и градът. Искам да играя в Шампионската лига с този тим. Това ще е една сбъдната детска мечта“, добави Кулибали.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS