Шефът на германския футболен съюз (ГФС) Райнхард Гриндел заяви, че няма никакви съмнения в оставането на Йоахим Льов на поста и да защитава световната титла през 2018-а година.

"Аз лично, а и всички хора в ръководството на ГФС нямаме никакви съмнения какво ще се случи“, заяви Гриндел при завръщането си във Франкфурт от Евро 2016.

Льов има договор именно до юни 2018-а година, когато е и Световното първенство в Русия. Самият шеф иска да продължи работата си с този треньор и той каза това още след загубата от Франция на полуфинала на Евро 2016 снощи.

"Няма какво да се спекулира, няма какво да се интерпретира. Единственото е, че треньорът има право на няколко дни почивка и пълно спокойствие“, каза още Гриндел.

Попитан какво е положението с неговия договор от телевизия ZDF снощи, Льов отвърна: "Не искам да мисля за това сега. Все още съм много разочарован. Не мога да правя прогнози преди да стане утре. Не мога да говоря сега, нека да минат 2-3 дни, за да осмисля нещата и да видя има ли какво да се дискутира. Льов е начело на Германия от 2006-а година, когато наследи Юрген Клинсман, на когото беше помощник.