Нападателят на Арсенал Тио Уолкът се оказа причина за разпалена дискусия на Острова заради факта, че получи повиквателна за приятелските мачове на английския национален отбор с Германия и Холандия.

През настоящата кампания острието на „топчиите“ се бори с редица фитнес проблеми, като има едва 4 гола в 22 шампионатни срещи. Въпреки това 27-годишният играч бе повикан от селекционера Рой Ходжсън, а това изуми бележития Роби Фаулър.

„Ако добрата форма се възнаграждава, както е при Дани Дринкуотър, то не съм сигурен какво прави Тио Уолкът в състава“, каза легендата на Ливърпул. „Той не вкарва за Арсенал, така че очевидно е повикан по минали заслуги.“

Фаулър също така мисли, че Ходжсън вече е избистрил до голяма степен 23-членния състав, с който ще отиде на Евро 2016. „Според мен групата е ясна на 95 процента. Засега Уейн Рууни не е в нея, но ще бъде там преди първия мач срещу Русия на 11 юни. Даниел Стъридж трябва да докаже, че е в добро кондиционно състояние. Няма как да оставиш извън състава Хари Кейн, макар и Дани Уелбек да е любимец на Ходжсън. Джейми Варди не е така опустошителен, както бе в началото на сезона, но все още затруднява бранителите“, добави Фаулър, който има 26 мача за „трите лъва“.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS