Полша показа мускули в една от малкото си контроли преди началото на Европейското първенство във Франция. "Дружина полска" смаза от бой гостуващия тим на Финландия и на своя земя го би с 5:0. 

По две попадения отбелязаха Камил Гросицки и Павел Вжолек, а Филип Старзински се разписа между техните попадения, за да е пълна мизерията за скандинавците. Голямата звезда Роберт Левандовски започна мача на пейката, но се появи в 65-та минута. Той обаче не се разписа. 

Иначе мачът започна феноменално за поляците. Те диктуваха събитията от самото начало и бързо стигнаха до два гола между 18-та и 20-та минута. Първо Гросицки откри след хубав пас на Артур Йендржейчик, а после асистира на Вжолек да направи 2:0 две минути след това. 

Всичко като интрига в този мач умря в 32-та минута, когато резултатът вече стана класически. Мълниеносните атаки на поляците носеха опасност след опасност и във въпросната ситуация авторът на втория гол Вжолек намери перфектно Филип Старзински, за да набъбне резултатът до 3:0. 

След кратко затишие пред финландската врата Вжолек отново завихри бурята с второто си попадение в 66-та минута, а крайният резултат 5:0 беше оформен от Камил Гросицки в 85-та минута след пас на Бартош Саламон.

Така Полша взе повече от убедителна победа само два месеца и половина преди началото на Евро 2016 и показа, че се намира в страхотна форма в навечерието на големия турнир.