Селекционерът на френския национален отбор по футбол Дидие Дешан се изказа ласкаво за своя халф Матийо Валбуена в навечерието на 50-ия двубой на футболиста за представителния тим.

Ако новото попълнение на Олимпик Лион получи игрови минути срещу Сърбия тази вечер, ще запише престижното постижение. В 49-ия си двубой именно той донесе успеха над Португалия с 1:0 в петък със страхотно изпълнение на пряк свободен удар.

„Ние не сме изненадани от неговото представяне“, каза Дешан. „Бил съм му треньор три години в Марсилия и понякога не му беше лесно да стои на пейката“.

„В трудните периоди той търси спасение в тежките тренировки. За Франция той винаги е показвал работна етика за пример и е бил много ефикасен. Не беше голям проблем, че не започна титуляр в Лисабон и си говорехме по този въпрос.“

„Той има опит от многото си мачове и е футболист, който е важен за нашата система. Ако продължи да бъде решителна фигура както срещу Португалия, ще бъде интересна опция за нас“, добави Дешан по адрес на 30-годишния Валбуена.