Отстраненият кандидат за шеф на ФИФА Мишел Платини се надява 90-дневното му наказание да падне преди тегленето на жребия за Евро 2016, което ще се проведе в събота в Париж. Решението ще стане ясно до 11 декември (петък).

Платини беше отстранен от поста си като вицепрезидент на ФИФА на 8 октомври, след като ФИФА започна разследване за корупция срещу висши функционери на световтата футболна централа.

Сеп Блатер също беше отстранен от поста, който заема от 1998 година, а швейцарецът е разследван в Швейцария и САЩ.

Очаква се КАС да излезе с решение за Платини в скоро време. Франция е домакин на Евро 2016, което ще се проведе през юни и юли, а участниците за първи път ще бъдат 24. 

"Аз не обичам несправедливостите", каза Мишел Платини на излизане от Арбитражния спортен съд в Лозана, където той обжалва решението на комисията по етика на ФИФА да бъде отстранен от всякаква футболна дейност за 90 дни заради аферата с получаването на противоречивите 1,8 милиона евро от президента на ФИФА Сеп Блатер, предаде агенция Фрас прес от Лозана.

"Вие знаете, че аз не обичам несправедливостите. Моите адвокати бяха много добри. Ще бъда ли на тегленето на жребия за Евро-2016 в събота вечер в Париж? Отидете да питате (хората от арбитражния спортен съд)", каза Мишел Платини.
 


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS