Президентът на УЕФА Мишел Платини отправи сериозни критики към сънародника си и звезда на Байерн Франк Рибери. Босът на европейския футбол недоумява защо асът на баварците се оттегли от националния отбор на Франция. 

Според него, такива еднолични решения за напускане на представителния тим на родината не са оправдани и те могат да се случат само ако селекционерът прецени, че не може да вика един играч. 

"По никакъв начин не мога да разбера такова поведение. Какво означава, че играчът се е оттеглил от националния си отбор? Да, видяхме, че Филип Лам го направи след Световното, но това е след разговор с Йоаким Льов и след решение на смаия Льов повече да не го вика."

"С Рибери позицията е различна. Той не може сам да решава дали ще играе за Франция, или не. Дидие Дешан решава това. Ако го повика в състава и Франк не откликне, той ще бъде наказан за следващите три мача на Байерн, това е толкова просто."

"Наистина не мога да разбера. Какво толкова му пречи. Той е французин, следващото Европейско първенство е във Франция. Просто умът ми не го побира", сподели Платини в интервю за вестник "Билд". 

Рибери обяви оттеглянето си от националния отбор на Франция през август. Той не участва на Световното първенство в Бразилия през лятото заради травма в гърба и отпадна от сметките на Дешан в последния момент.