Нападателят на Челси Педро Родригес заяви, че преминаването от Барселона в английския тим ще се отрази добре върху шансовете му да попадне в състава на Испания за Евро 2016.

Снощи 28-годишният футболист бе титуляр за „ла фурия“ при успеха с 2:0 над Словакия в група С от квалификациите за финалния турнир във Франция. Техничарят също така много бързо се вписа в състава на лондончани, като вкара гол и подаде за друг при единствената победа на „сините“ през сезона – 3:2 над Уест Бромич.

„Доволен съм как започнах в Челси. Когато имаш повече игрови минути, можеш да действаш с различен ритъм, с повече увереност и друга психическа настройка. Сигурен съм, че този трансфер ще е добър за мен, защото ще играя както за Челси, така и за националния отбор“, каза Педро.

„Двубоят срещу Словакия бе един от най-добрите за нас, защото следвахме своя стил. Имаше много отигравания с едно докосване и винаги търсехме отаката срещу Словакия, който до този момент беше без загуба. Може би направихме най-силния си мач от Световното първенство насам“, добави играчът на Челси.