От Хърватската футболна федерация не останаха равнодушни към скандала със свастиката, която бе изписана на терена по време на европейската квалификация с Италия 1:1.

Говорителят на Централата Томислав Пачак изрази мнението на институцията, като заяви, че случилото се е срамно не само за футбола в държавата, но и за страната като цяло. Той сподели надежди извършителите да бъдат заловени.

Очаква се УЕФА да санкционира Хърватия заради случилото се. Наказанията за прояви на расизъм и ксенофобия са особено сурови, като дори се прокраднаха мнения, че „шахматистите“ може да бъдат санкционирани да играят без публика в следващия си домакински мач. Програмата сочи, е това е гостуването на България, което е планувано за 10 октомври.

„Това е престъпление. Ясно е, че е направено поне ден преди мача. Случилото се е срамно не само за футбола ни, но за страната ни. Ние искаме да поднесем извиненията си за случилото се. Надяваме се извършителите да бъдат заловени от органите на реда“, каза Пачак.

Припомняме, че срещата между Хърватия и Италия се игра пред празни трибуни заради изцепки на местните фенове в предишния двубой-квалификация срещу Норвегия.