Черногорският запалянко, хвърлил сигнална ракета във вратаря на сборния отбор на Русия по футбол Игор Акинфеев в квалификационен мач за Евро 2016, е осъден на 3,5 месеца затвор и глоба от 750 евро.

Квалификационният мач за европейско първенство по футбол Черна гора - Русия се игра на 27 март в Подгорица. Още в първата минута на мача от трибуните бе хвърлена сингнална ракета, която попадна в главата на руския вратар Игор Акинфеев.

Вратарят, получил изгаряния на врата и сътресение на мозъка, бе откаран в болница, но мачът продължи. Сигналната ракета в Акинфеев е била хвърлена от Лука Лазаревич, жител на Подгорица. Лазаревич е осъден по два члена: за агресивно поведение на спортно мероприятие и за нанесени телесни повреди.

При това в присъдата е казано, че смекчаващи вината обстоятелства са станали признанието на запалянкото за извършеното деяние и фактът, че досега не е привличан под наказателна отговорност. Ако Лазаревич откаже да плати паричната глоба, неговото наказание може да бъде увеличено до половин година. /БТА