Селекционерът на Англия Рой Ходжсън ще има доста главоболия при избора си на трио вратари за Евро 2016. И без това в Премиършип английските стражи са твърде малко, а сега и един от тях отпадна от сметките му заради контузия. 

Джак Бътланд, който защитава цветовете на Стоук Сити, сам разкри, че няма да е възстановен за шампионата на Стария континент. Днес той мина пълни медицински изследвания и те разкриха, че има фрактура на глезена. 

Тя беше получена по време на контролата с Германия миналата седмица. Вратарят беше изнесен на носилка и надеждите на Ходжсън бяха, че все пак проблемът му няма да е толкова сериозен, че да наложи отсъствието му от форума. Но не би. 

"За съжаление, не мисля, че Европейското първенство е опция за мен. Много ми е трудно, няма да го крия, защото цялата ми подготовка беше насочена към тези финали, а сега ще ги пропусна. Но ще гледам да използвам максимума от тази ситуация и да изляза по-силен от нея", сподели Бътланд. 

Той беше вторият избор на вратата на Англия за Рой Ходжсън. Титуляр е Джо Харт, а третият избор досега беше Фрейзър Форстър, но може да стане втори в йерархията на отбора сега.