Треньорският щаб на Норвегия е доволен от продадените 14  хиляди билета до момента за европейската квалификация с България довечера. Норвежците се надяват дори и на по-голяма подкрепа,  но няма да правят трагедия, ако публиката остане в тази бройка.

"Ако има 20 хиляди в понеделник вечерта, би било  брилянтно - каза старши треньорът на домакините. - Не очаквам пълен стадион, но ще бъдем доволни на колкото се може повече публика. Стадионът беше разпродаден за мача с  Италия. Очакванията към нас бяха големи, но отборът не успя да  ги оправдае. Нормално е, Италия е много по-голяма футболна нация и от нас, а и от България. Надявам се този път да зарадваме  феновете на "Улеваал", коментира старши треньорът на викингите Пер  Матиас Хьогмо.

В исторически план България няма загуба от Норвегия в  европейска квалификация. Двете страни са се срещали осем пъти по пътя към европейско първенство, но като нашите имат пет победи, а три срещи са завършили наравно. Но последният официален мач е доста назад във времето- на 25 април 2001-а година, когато  Норвегия печели с 2:1 в Осло. Последната европейска квалификация хъщ е на 7-и септември 1983-а година в Осло и българите печелят с 2:1. В същата кампания в София мачът завършва наравно 2:2, а  любопитното е, че един от норвежките нападатели пристига с  личния си автомобил от Норвегия заради страх от летене. Въпреки  това, човекът вкарва гол и си заминава веднага след мача пак с  колата./БТА