Броени часове остават до началото на мача между България и Норвегия в Осло, но домакините продължават да подгряват зрителите с информации около него. Вестник "Афтенпостен" написа материал, според който "българският кошмар трябвало да бъде оставен настрана".

Изданието припомня, че скандинавците досега никога не са печелили мач у дома квалификационен мач срещу нас. Досега на стадион "Улеваал" е имало два подобни двубоя, като последният от тях е преди 31 години. 

През 1983 г. побеждаваме с 2:1 в квалификация за Евро '84, а през 1971 г. бием с 4:1. Последният двубой между двата тима на това съоръжение е от 2001 г., когато обаче норвежците ни побеждават с 2:1, но двубоят е само приятелски. 

Като цяло, скандинавците имат кошмарни спомени от битките с нас. Досега сме се срещали 14 пъти, като победите за България са 7, докато за домакините в днешния двубой - само 2. Има и пет равни срещи. 

"Двубоят е ключов за третото място, но се надяваме кошмарът от последните две евроквалификации на "Улеваал" с българите да не се повтарят. Загубите с 1:4 и 1:2 от тях горчат, но сега шансовете са далеч по-изравнени", написаха от "Афтенпостен" в навечерието на двубоя.