Норвегия записа шестата си победа в група Н от европейските квалификации, с 2:0 над Малта.

С успеха норвежците запазиха до последно шансовете си и за първото място в групата, в която лидер остана Италия, с две точки повече от Норвегия. Италия е с 21 точки, Норвегия - 19, третият Хърватия играе с България тази вечер.

В последните срещи, Италия приема Норвегия, а Хърватия е гост на Малта.

Норвегия нямаше особени проблеми срещу малтийците, които продължават да са последни в групата. Домакините владееха положението от първата до последната минута, и двата гола бяха най-малкото, което можеха да постигнат.

В крайна сметка норвежците откриха резултата в 20-та минута, когато Александър Тетей бе оставен непокрит в наказателното поле. Топката бе центрирана от корнер, с глава съотборник на Тетей я свали, и докато останалите претендираха за дузпа от игра с ръка, голмайсторът шутира силно, и с няколко рикошета кълбото се озова в мрежата.

Ударите към вратата на Малта следваха един след друг, и действията се развиваха предимно пред наказателното поле на гостите

Вторият гол бе изработен с фантастични финтове на Маркус Хенриксен, който влезе в пеналта отляво, и след центриране успоредно на гол линията, за Александър Сьодерлунд остана лесното - да добави в мрежата. Това се случи в 52-та минута, и съвсем успокои домакините, които така или иначе контролираха всичко на терена.

Минута след гола на терена се появи и младата звезда на Норвегия Мартин Йодегаард, който пропусна отлична възможност да покачи на 3:0 малко по-късно, но пропусна, пращайки топката над напречната греда.

Още доста ситуации пред голлинията на Малта имаше и до края на двубоя, но повече попадения не паднаха, и двубоят приключи при 2:0.