Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо отрече да е имал каквато и да е роля за оставянето на Диего Коща извън състава на испанския национален отбор.

Бразилският таран се завърна в игра този уикенд, когато „сините“ победиха Куинс Парк Рейнджърс с 2:1. Преди това той имаше проблем с бедрено сухожилие, за който Моуриньо вдигна голяма пушилка и обвини тренировъчните методи на „ла фурия“.

В крайна сметка 25-годишният играч остана извън сметките за евроквалификацията срещу Беларус и приятелския мач с Германия. „Доволен съм това, но не съм направил нищо, с което да го предизвикам“, каза Специалния. „Диего беше съхранен от мача в Шампионската лига, където не взехме добър резултат.“

„Според мен той е готов да бъде титуляр срещу Ливърпул утре, но се нуждае от почивка в паузата за националните отбори, за да започне да тренира нормално отново. Искам да поясня още веднъж, че не съм повлиял върху избора на Испания. Планът за Коща е да почива след утрешния мач, без да тренира или да получава някакво лечение“, завърши Моуриньо.