Министърът на вътрешните работи на Германия Томас де Мезиер обяви, че е налице висока степен на заплаха за страната и Европа и това е причината контролата с Холандия да бъде отменена.

Меркел се върна в Берлин, Бундестимът е на сигурно място

„Феновете бяха уведомени да се върнат бързо по домовете си, но без паника”, коментира Де Мезиер. „Мачът бе отменен по моя препоръка. Налице е висока степен на заплаха за Германия и Европа”, добави министърът на вътрешните работи. Де Мезиер нито отрече, нито потвърди информациите за заплаха от експлозия на стадион "HDI Арена" в Хановер. 

Заради получен сигнал, полицията отмени контролата между Германия и Холандия, а впоследствие бяха открити взривни вещества в линейка, намираща се на 5 километра от стадиона.

Възможна бомбена атака отмени Германия - Холандия

„През последните дни получаваме постоянна информация след атентантите в Париж и следихме много внимателно ситуацията. Получавахме информация и от чуждестранни разузнавателни агенции. Преди началото на мача сигналите зачестиха и това ни накара да го отменим", продължи Де Мезиер.

„Информацията дойде твърде късно и за това не можехме да вземем решението по-рано. Сега не мога да кажа откъде дойде, защото това ще усложни работата ни в бъдеще", каза още Томас де Мезиер.