Кристиано Роналдо заяви, че няма нищо общо с уволнението на Пауло Бенто като селекционер на португалския национален отбор по футбол.

С „главата“ си специалистът изкупи вината за слабия старт на „мореплавателите“ в квалификациите за Евро 2016, където допуснаха шокиращо поражение с 0:1 от гостуващия тим на Албания. Отделно от това Бенто отнесе доста критики заради безкрайно слабата продукция на португалците по време на Мондиал 2014.

Фернандо Сантош беше назначен за треньор на иберийците и в събота започна с поражение 1:2 от Франция. Въпреки това решението за рокадата бе приветствано от Роналдо, за когото Бенто си позволи не толкова позитивни реплики след освобождаването си.

„Няма да отговарям на въпроси за това, не си струва“, каза Кристиано по отношение на предположенията, че именно той стои зад изгонването на специалиста. „Такива ситуации трябва да бъдат оставени на страна.“

„Предпочитам да се придържам към позитивните аспекти в работата си с различните треньори, които съм имал в своята кариера.“

„Винаги съм имал добри взаимоотношения с тях и съм научил много. Във футбола всичко се развива на отделни цикли и този на Бенто приключи тъжно за нас. През последните 11 години са взети много решения за това кой ще води Португалия и винаги са били дело на президента на федерацията. Никога играч или група от играчи не са имали думата. Такива приказки ме натъжават, защото се чувствам разочарован“, завърши Роналдо.