В ефира на спортните канали на Нова Броудкастинг Груп и Българската национална телевизия през 2016 предстои едно настина горещо футболно лято с атрактивни футболни срещи в HD качество, богата студийна програма с анализи и коментари и ексклузивни новини от ХХV европейско първенство по футбол – УЕФА ЕВРО 2016, което ще се състои във Франция. Но преди това всички фенове на футбола се вълнуват какво ще е разпределението в групите и кои ще са най-оспорваните двубои в груповата фаза.

Тази събота ще станем свидетели на тегленето на жребия за УЕФА ЕВРО 2016, което ще се излъчва пряко по Диема. Предаването с водещ Петър Виденов, ще започне в 19:00 часа и ще продължи до 20:30. Любопитна дискусия около най-актуалните новини очаква зрителите преди началото на жребия за първенството в ефира на Диема. Церемонията ще бъде коментирана от Георги Драгоев и Виктор Врачев, а след края й водещият Петър Виденов и гостите в студиото ще обсъдят тенденциите в съперничеството между тимовете във всяка от групите. Продуцентът Борислав Борисов също ще се включи директно с новини и коментари от мястото на събитието в Париж.

Нова Броудкастинг Груп и Българската национална телевизия ще излъчват ХХV европейско първенство по футбол – УЕФА ЕВРО 2016. От 10 юни до 10 юли 2016 зрителите ще станат свидетели на качествени футболни срещи, богата студийна програма с анализи и новини от горещите точки на първенството. Двете телевизии ще покажат на живо по 27 мача, включително – едновременни излъчвания на мача на откриването на 10 юни 2016 г. и финала, месец по-късно, както и един мач от предварителната фаза, а окончателната схема ще стане ясна веднага след жребия тази събота, 12 декември 2015 г.

Нова Броудкастинг Груп ще излъчи общо 27 мача на живо, като срещите от 16:00 ч. и 22:00 ч. ще бъдат излъчвани по Нова, а тези от 19:00 ч. - по Diema. Тези 27 срещи ще бъдат излъчвани паралелно в Gong.bg и в каналите от пакета Diema Extra в HD качество. Още 24 мача ще бъдат излъчени на запис. Спортният екип на медийната група ще заложи на традиционния си стил при отразяването на футболните двубои, утвърден и познат на зрителите през годините от УЕФА ЕВРО 2008, срещите във Висшата лига, „А” професионална футболна група и квалификациите за УЕФА ЕВРО 2016. Богата студийна програма с анализи и коментари на най-утвърдените имена във футбола ще бъде на разположение на зрителите, а екип на медията ще проследи и предаде на живо от Франция най-интересните новини и най-любопитни моменти от първенството.

Всички срещи, които ще бъдат предавани в каналите на двете медийни групи, ще бъдат споделени и в онлайн платформите им - на Gong.bgGong Play и bnt.bg.