Грандиозен скандал разтърси испанския национален отбор в деня на откриването на Евро 2016, като в секс-история са замесени трима футболисти. 

В основата на случая е вратарят на Манчестър Юнайтед Давид де Хеа, който е довел младо момиче и под заплаха го е принудил да прави секс със свои приятели от националния отбор.

Самият Де Хеа не е участвал в сексуалния акт, но е заплашвал доста сериозно момичето, което я е принудило да се подчини. Активен участник в случката е бил нападателят на Атлетик (Билбао) Икер Муниаин. 

Вестник Ел Комерсиал, като се позовава на свой източник в полицията, твърди за участието и на халфа на Малага и бивш състезател на Реал Мадрид Иско Аларкон.

Името на пострадалото момиче не се съобщава, тъй като тя сега е в програмата за защита на свидетели, изпратена на сигурно място и е осигурена защита.

В един от случаите са замесени трима испански национали, Икер Муниаин от Атлетик Билбао, Давид де Хеа и Иско.

Според изданието, което цитира защитения свидетел единият от футболистите се е усамотил с жена и двама свои съотборници в апартамент в петзвезден хотел в центъра на Мадрид, а случката е от 2012 година.

Според защитения свидетел участниците в аферата са Муниаин, Де Хеа и Иско.