Отборът на Уелс взима доста сериозно подготовката си за Евро 2016. Още когато „драконите“ се класираха за финалите във Франция, от федерацията решиха да инвестират премията от 8 милиона евро (6,3 милиона паунда) изцяло в осигуряването на най-добрите условия за тренировки. Очевидно там са помислили за всички детайли, включително и в наемането на личен фризьор.

Уелсците провеждат своя лагер в луксозния курорт Вале до Лобо, който се намира на португалското крайбрежие. Тук имат навика да отсядат за подготовка и клубове от ранга на Реал Мадрид и Манчестър Юнайтед, което е достатъчен атестат за условията.

Вече във Франция Уелс ще отседне в един от лъскавите хотели на полуостров Бретан, където нощувката струва по 200 паунда на вечер. Предвид това, че тимът ще остане там до края на груповата фаза, това ще струва около 1 милион евро.

Освен това три месеца преди настаняването на отбора в хотела е бил командирован специалистът на Кардиф Сити по поддържане на тревата. В дните досега той и екипът му са прекарали дни наред в работа по подобряването тревната настилка на игрищата. Сега тя се поддържа по същия метод, който се използва и на стадионите, на които Уелс ще играе официалните си мачове.

На всичкото отгоре Уелс не пести средства и откъм технологичното обслужване на футболистите. Изпълнителният директор на футболната асоциация Джонатан Форд обясни как всички играчи имат iPad-и, чрез които се запознават с тактиката, анализът на подготовката и други подобни детайли. Освен това в хотела е инсталиран нова оптична интернет мрежа, чиято стойност възлиза на 60 хиляди евро.

Така някъде тук идва и реда на фризьора. „Да, дори за стилист помислихме“, каза Форд. „Важно е, защото показва до какви детайли изпипваме нещата. Имахме хора, които провериха ресторантите в околността, перачните услуги и всички тези неща. Нужен ти е план, за може всеки да си върши нормално работата“, добави той.