На 13 юни УЕФА ЕВРО 20016 пристига в ръгби-столицата на Франция – Тулуза. Това е град, който е свикнал да ликува с евротитли, но със Стад Тулусиан. Веднъж обаче дойде ли европейското първенство, фокусът изцяло ще бъде върху футбола.

Движението, стратегията – много са общите аспекти между футбола и ръгбито. Като цяло обаче този град има и футболна и гърби идентичност, въпреки че овалните топки са повече.

Овалният стадион в Тулуза също е вдъхновен от ръгбито, но друг спорт ще властва тук – футболът ще бъде шефът в Пиринеите през юни. Намиращ се на остров в река Гарон, домът на футболен клуб Тулуза наскоро бе реновиран и е с капацитет от 33 хиляди зрители. Той ще бъде домакин на три мача от груповата фаза, както и на един 1/8-финален сблъсък.

Определено градът имаше късмет при жребия. Испания е само на няколко километра оттук… А тук ще играят още отборите на Швеция с невероятния Златан Ибрахимович и прекрасна футболна нация като Италия.

Четвъртият най-голям град във Франция, Тулуза притежава изумителни забележителности като Плас ду Капитол, който е познат и с прозвището си „розовият град” заради червено-белия цвят на тухлите, които доминират в местната архитектура. Също така всеизвестна е и тукашната местна кулинария и няма да ви се наложи да пътувате дълго, за да опитате от най-вкусните блюда на югозапада.

Прекрасното на Тулуза е тази богата и уникална гастрономия. Ястията като патешките дробчета се превърнаха в част от идентичността на Тулуза и региона.