Религиозните католици в Лисабон се молят за победа на финала на Европейското първенство. Португалия е на финал за втори път на шампионат на Стария континент след 2004-а година, а тимът се изправя срещу домакина Франция.

Но исторически погледнато Португалия не е побеждавала този съперник от 1975-а година и е аутсайдер в мача, въпреки наличието на трикратния футболист номер 1 на ФИФА Кристиано Роналдо в състава си.

"Ние не се нуждаем от чудо. Просто трябва да вярваме в националния отбор, че ще се представят много добре, защото имаме най-добрия футболист в света - Кристиано Роналдо, каза един от силно вярващите Педро Баросо, след като излезе от неделната литургия.

"И аз вярвам дълбоко, много силно, че ние ще бъдем шампиони. Ние ще донесем купата в Португалия.

При последното преброяване на населението в Португалия, около 79 процента от хората са обявили, че са католици и традиционно поддържат силна вярата си.

"Победата ще бъде за нас, заяви Мигел Сантос, който си спомня много добре поражението от Гърция преди 12 години при домашното първенство.

"12 години по-късно, след като е минало толкова време, тази година е нашата, твърди Мигел, който също е влязъл в катедралата, за да се помоли за успех на националния отбор.
Хиляди фенове вече се събират на Праца до Комерсио в Лисабон, където е организирана фен-зоната в Лисабон. /БТА