Селекционерът на националния отбор на Чехия Павел Върба подчерта, че е доволен от представянето на възпитаниците си, въпреки загубата с 0:1 от Испания в мач от първия кръг в група D на Евро 2016.

Чехите бяха близо до точката срещу шампиона от последните две континентални първенства, но допуснаха късен гол в 87-ата минута, когато Жерард Пике се разписа с глава след отлично центриране на Андрес Иниеста от ляво. "Знаехме, че Испания е фаворит. Този мач беше тест за нашите възможности. Те бяха по-добри и контролираха срещата, създадоха повече положения, но и ние имахме своите шансове. Винаги е разочароващо, когато си допуснал гол в края.

Чехия игра на максимума на възможностите си. Доволен съм от представянето на моите футболисти", заяви Върба. "Може би трябваше да опитаме да атакуваме повече, за да облекчим защитниците ни. Бяхме наясно, че съперникът ще владее повече топката и ще ни притиска. Ние обаче също имахме три добри възможности, което не е за подценяване срещу отбор като Испания. За съжаление не успяхме да стигнем до точката, макар че бяхме бяхме близо.

Това щеше да бъде отлична награда за всичките усилия, които положихме", каза още той, като допълни, че Иниеста е "изключителен играч"./БТА