Най-голямата звезда на Европейското първенство Кристиано Роналдо най-после излиза на сцената. Превърналият се в легенда на Реал Мадрид още преди да навърши 30 години ще играе сега за своята Португалия в дебютния мач на "мореплавателите" във Франция.

Иберийците имат наглед лесна задача - да преодолеят неособено претенциозните дебютанти на големи първенства Исландия. Там голямата звезда се казва Ейдур Гудьонсен, който обаче вече е в залеза на кариерата си и не е онзи голов хищник от преди години.

Затова всички погледи ще са вперени изцяло и само в Роналдо. Още повече, че този мач ще е по-специален за него. В тази битка той ще преследва поредния си рекорд, сякаш досега не е счупил достатъчно.

Той вече е топреализаторът на родината си за всички времена, а днес ще се изравни и по най-много изиграни мачове за португалците. Засега на върха е друга легенда на страната - Луиш Фиго със 127 мача, а Роналдо е със 126 засега.

Голямата звезда имаше дребни проблеми с контузии в края на април и през целия май. Но благодарение на великолепната си физика и страхотния режим, който спазва, преодоля всичко и сега е в перфектна кондиция за Европейското.

Мнозина очакват от него да стане голмайстор на първенството, а с оглед на съперниците в тази група - Исландия, Австрия и Унгария, той може да дръпне сериозно пред конкурентите си за този голям приз.

Ако нямате търпение да гледате най-голямата звезда на Европейското, не изпускайте битката между Португалия и Исландия тази вечер от 22:00 часа. За вас ще я излъчваме директно в Gong.bg.