Стражът на Лудогорец и българския национален отбор Владислав Стоянов шеговито обясни поражението на Румъния от Франция на UEFA EURO 2016 с отсъствието на тримата свои съотборници – Козмин Моци, Клаудиу Кешеру и Андрей Препелица.

Снощи северните ни съседи допуснаха поражение с 1:2 заради гола в 89-ата минута на Димитри Пайе, като нито един от футболистите на Лудогорец не се появи в игра. Именно по тази причина сега Стоянов очаква да види някого измежду съиграчите си в следващите два мача – срещу Швейцария и Албания.

„Това е най-големият форум, засенчва и Шампионска лига, и Лига Европа. Това е върхът на европейския футбол, защото е на международно ниво. За съжаление, само го гледаме по телевизията, защото не успяхме да стигнем до там, но емоцията е налице“, каза Стоянов, който гостува в предаването „Събуди се“ по Нова телевизия.

„За мен първият гол на Франция е 100- процентово нарушение срещу румънския вратар. Той се намира в малкото наказателно поле. Може и да съм малко пристрастен. Жиру си помогна с ръцете, затова и вратарят загуби ориентация.“

„Голът на Пайе беше наистина неспасяем. Той намери топката много добре, а вратарят имаше нарушена видимост заради хората пред себе си. Получи се доста интересен и динамичен мач, който завърши драматично. Аз симпатизирах повече на румънците, защото имам съотборници сред тях. Дали Румъния загуби, защото те не играха? Ами може би да. Смятам, че в следващите мачове ще ги видим на терените. Има с какво да помогнат на румънския национален отбор.“

„Честно казано фаворит за шампион нямам, но моята прогноза, че хърватите ще стигнат поне до полуфинал. Те имат много силни футболисти, играят в топ отбори и смятам, че могат да бъдат приятната изненада на турнира“, завърши Стоянов.