Треньорът на Белгия на Марк Вилмотс демонстрира самочувствие след победата с 4:0 над Унгария в осминафинален мач от UEFA EURO 2016. Наставникът сподели, че неговият тим е трябвало да има много по-солидна преднина по-рано в срещата, а не да чака до последните минути, за да оформи гръмката победа.

„Трябваше да водим с 3:0 още на почивката, твърде дълго резултатът се задържа само 1:0. Вкарахме втория и третия гол много бързо един след друг, ала ни трябваха много шансове, за да го сторим. В големите мачове често не получаваш чак толкова възможности, а ако пропускаш, биваш наказан. Казах на играчите да бъдат търпеливи“, коментира бившият белгийски национал.

„Смятам, че наказанието на Томас Вермален ще му позволи да направи добра почивка. Той игра отлично в четирите мача дотук. Губя отличен бранител, но дали той щеше да е в състояние да играе отново след 5 дни?“

„Мачът срещу Уелс в Лил? Ако имахме право на 150 хиляди места, можехме да ги напълним. Градът е много близо до границата с Белгия и Еден Азар искаше много да играем в Лил, точно за това се представи толкова силно“, допълни Вилмотс.