Селекционерът на Белгия Марк Вилмотс се надява неговите футболисти да проявят малко твърдост и агресия в следващите мачове на Европейското първенство. След деморализиращата загуба от Италия (0:2) на старта на турнира. В събота белгийците ще имат второ препятствие в лицето на Република Ирландия, а дори и мястото на нападателя Ромелу Лукаку изглежда под въпрос. Вилмотс се ядоса също така на слабостите в защитата и липсата на точност в завършващата фаза.

Всъщност Лукаку беше един от най-критикуваните, след като пропусна шанс да изравни през второто полувреме.

Попитан дали отново Лукаку ще води атаката на „червените дяволи", Вилмотс не беше уверен: "Ще трябва да помисля по този въпрос. Мачът с Италия не го е лишил от неговата увереност, но аз имам различни типове нападатели и ще преценим кой ще бъде най-подходящ за следващата среща.“

Дивок Ориги е един от вариантите за мястото на Лукаку, а 21-годишният младок влезе в 73-ата минута на мача в понеделник. Кристиан Бентеке от Ливърпул, съотборник на Ориги, също е вариант. И докато Вилмотс мисли за вариантите в атака, той трябва да чака и рапорт от лекарите, които да му кажат състоянието на играчи с проблеми от срещата с адзурите. Първата тренировка след този двубой беше пропусната от две от звездите в халфовата линия Еден Азар и Кевин де Бройне. Азар има притеснение в слабините и в коляното, докато Де Бройне е получил разтежение на бедрото.

"Очакваме те да се присъединят на тренировката днес след обяд, но първо чакаме потвърждение от медицинския ни щаб“, добави Вилмотс. По-добре е да бъдем предпазливи. Не по-малко тревоги носят на селекционера и защитата, която изглеждаше доста лесна за преодоляване от италианците с напредването на мача.

"Липсата на твърдост, на агресия ни попречи да се вдигнем. Бяхме на грешен път и сега трябва да изправим тази грешка“, завърши бившият нападател.