Първа урна при жребия за Евро 2016 включва на теория най-силните отбори сред финалистите.

Неслучайно тази урна по традиция носи името „урната на фаворитите“. Шестте тима, които имат честта да фигурират в нея, са наистина много сериозни.

Тук е домакинът на шампионата Франция – един от сериозните претенденти за трофея. В тази е урна е както актуалният европейски шампион Испания, така и действащият световен първенец Германия.

Тук са още силните отбори на Англия, Португалия, както и проспериращият тим на Белгия.

Eто и кратки визитки на тези 6 отбора:
Испания ( Испания е трикратен европейски шампион през 1964, 2008 и 2012 година. Селекционерът Висенте дел Боске разполага с хомогенен състав като във всяка линия разполага със звезди. Испания не срещна почти никаква съпротива по пътя си за турнира и спечели група С с актив от 27 точки. 

Германия ( Германия също като Испания е трикратен европейски шампион през 1972, 1980 като ФРГ и 1996. Селекционер е Йоги Льов, а Лукас Подолски се откроява от сегашния състав на германците с неговите 48 гола в 126 мача. Германия спечели трудно битката в група D на квалификациите, като до последно водеше борба с Полша) 

Англия (Най-сериозните успехи на "трите лъва" на европейски форуми са двата полуфинала през 1968 и 1996 година. Селекционер на тима е Рой Ходжсън, а голямата звезда е Уейн Рууни, който има 51 гола в 109 мача за националния тим, заемайки първото място сред сега играещите футболисти. През тази кампания англичаните записаха 10 победи от 10 мача и може сериозно да бъдат считани за един от фаворитите за спечелването на трофея) 

Франция (Домакинът Франция е двукратен европейски шампион през 1984 и 2000 година. Селекционер на състава е Дидие Дешам. Една от звездите на тима Карим Бензема вероятно ще пропусне надпреварата, тъй като се забърка в скандал от личен характер, но "петлите" имат ресурс да бъдат сред водещите отбори на това първенство. Тимът не игра квалификации, тъй като е домакин на форума)

Португалия (Най-големият успех на "мореплавателите", какъвто е прякорът на тима е финал през 2004 година. Селекционер на тимае Фернандо Сантос, а Кристиано Роналдо е звездата на тима. Португалците спечелиха с лекота групата си по пътя за Франция в конкуренцията на Албания, Дания, Сърбия и Армения)

Белгия (Водачът в ранглистата на ФИФА има финал на Европейското първенство през 1980 година. Селекционер на тима е Марк Вилмотс, а сред големите звезди на тима са Ян Вертонген и Маруан Фелаини. Белгийците спечели надпреварата в група В по пътя за Евро 2016)

Може да гледате жребия в ефира на Diema и Gong Play в събота от 19:00 часа.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS