Унгария победи Норвегия с 1:0 в първи мач от баражите за класиране на Евро 2016, след като Клейнхейслер се разписа в 26-ата минута на срещата. Домакините се отчетоха с греда в 88-ата минута, след като удар с глава на Хеланд се удари в напречната греда.

Мачът започна добре за домакините като още в 3-ата минута Шелбред пропусна да открие резултата, но записалият мач №100 за Унгария вратар Кирали успя да парира удара, пращайки топката в корнер. След изпълнението му Ховланд стреля с глава в аут.

Малко по-късно Клейнхейслер пробва рефлекса на Ниланд.

В 26-ата минута Ласло Клейнхейслер откри резултата с матиращ удар и изведе "маджарите" напред, след като топката влетя в мрежата на Ниланд. До почивката Сьодерлунд и Йохансон пропиляха възможности за домакините.

През втората част едно от най-спорните положения дойде в 56-ата минута, когато Елабделауи падна в наказателното поле, след като беше задържан от Кадар, но съдията Клатенбърг не отсъди дузпа.

Педерсен отправи опасен удар в 83-ата минута, но унгарците се справиха, а в 88-ата минута дойде и гредата на Хеланд, който удари напречната греда след удар с глава.

Така крайният победител ще трябва да бъде изяснен в неделя (15 ноември).