Достътъчно силни отбори са поставени в трета урна при жребия за Евро 2016. 

Шестте тима, които са в третата по сила група участници на Европейското винаги могат да победят всеки друг. Дори евентуалният им успех не би попаднал в категорията „изненади“.

Тук са позиционирани отборите на Чехия, Швеция и Полша, които са много трудни за преодоляване. Не са за подценяване и останалите три тима в тази урна – Румъния, Словакия и Унгария.

Ето и кратки визитки за отборите в тази урна:
Чехия (Чехия е победител от Евро 1976 година като Чехословакия. Селекционер на тима е Павел Връба, а две от най-големите звезди на тима са вратарят Петер Чех и Томаш Росицки. Чехия успя да спечели борбата в група, завършвайки с актив от 22 точки, изпреварвайки тимовете на Исландия, Турция и Холандия).

Швеция (Швеция направи фурор по време на Евро 1992 година, когато успя да стигне до полуфиналите. Селекционер на отбора е Ерик Хамрен, а безспорната звезда на състава е Златан Ибрахимович. Шведите трябваше да преминат през плейофната фаза, а там тяхна жертва стана Дания).

Полша (Полците имат две участия на европейски първенства. През 2008 година и през 2012 година като съдомакини с Украйна. Селекционер на тима е Адам Навалка, а "дружита полска" е водена от лидерите си Роберт Левандовски и Якуб Блашчиковски. Несъмнено запомнящият се двубой от кампанията е домакинската победа над световния шампион Германия с 2:0 след попадения на Милик и Мила).

Румъния (Румъния има четвъртфинал на турнира през 2000 година, което е най-доброто постижение на северната ни съседка. Селекционер на отбора е Ангел Йорданеску, а звезди на тима са Чиприав Марика и Разван Рац. Румъния завърши на второ място в класирането своята група F, отстъпвайки само на Северна Ирландия и изпреварвайки състава на Унгария).

Словакия (Най-големият успех на състава до този момент е класирането на тима за Евро 2016.Селекционер на тима е Ян Козак. Едни от звездите на тима са Роберт Витек и Марек Хамшик. Несъснено ще се запомни домакинската победа на тима над Испания с 2:1, което си е историческо постижение).

Унгария (Най-доброто постижение на "маджарите", както е прякорът на отбора е трето място на Евро 1964. Селекционер на състава е Бернд Щорк, а звездите на тима са Золтан Гера и вратарят Габор Кирали. Унгария си спечели правото да участва на форума във Франция, след като преодоля на баражите тима на Норвегия, а запомнящият се мач е успехът у дома с 2:1 над "викингите" и след 30-годишно отсъствие ще е на голям форум).

Може да гледате жребия в ефира на Diema и Gong Play в събота от 19:00 часа.
 


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS