Европейските шампиони Испания изиграха контрола с Босна и Херцеговина, в която обаче не убедиха с представянето си, че вече са в най-добрата си форма. Те надделяха с 3:1, но бяха близо и до равенството в този мач. 

Нолито реализира две попадения, но Емир Спахич върна едно. Малко след това босненецът беше изгонен, а в края Педро Родригес оформи крайния резултат, но преди това балканците имаха шансове да се разпишат и да изравнят. 

Иначе "ла фурия" започна много силно и поведе след 11 минути игра. Тогава топката стигна до Нолито след корнер и той си я нагласи, за да преодолее вратаря и да открие резултата рано-рано. 

Нападателят на Селта блесна само седем минути след това, когато вкара и втория си гол. Тогава той прехвърли с технично изпълнение излезлия напред вратар на съперника Асмир Бегович и тогава всичко изглеждаше по сценария на иберийците. 

Но не би. Босненците не се отказаха и намериха противниковата мрежа още в 29-та минута. Тогава Миралем Пянич центрира перфектно, Емир Спахич надскочи Марк Бартра и преодоля испанския страж за 1:2. 

Но голмайсторът за Босна беше изгонен малко преди почивката заради удар без топка срещу противников играч и остави тима си с човек по-малко за втората част. И въпреки това балканците имаха поне три изгодни шанса да изравнят, но не ги оползотвориха. 

Все пак в последните минути се стигна до още един гол за Испания, който укроти страстите на терена. Негов автор беше Педро Родригес с изстрел отблизо и така Испания все пак се поздрави с успеха в една от последните си проверки преди Европейското.