Първата част на мача между тези два тима беше просто невероятна. Тя предложи всичко - пропусната дузпа, спорно зачетен гол, спорно отменен гол, вкарана дузпа, редица интересни ситуации и красиви моменти. 

Мачът започна с натиск на хърватите, които стигнаха до ранна възможност за откриване на резултата. Още в 6-та минута реферът Мартин Аткинсън даде дузпа за нарушение срещу Дарио Сърна от страна на Давиде Астори в близост до аутлинията. 

Зад топката застана голямата звезда в атаката на хърватите Марио Манджукич. Той обаче подходи несериозно и би слабо по земята, което позволи на опитния Джанлуиджи Буфон да спаси без проблеми. 

Но интересните моменти тепърва предстояха. В 11-та минута Стефан ел Шаарави се разписа, но попадението му беше отменено заради засада. Повторенията обаче показаха, че това отсъждане на реферите е изключително дискусионно. 

Докато "адзурите" спореха с реферите, домакините направиха бърза контраатака. При нея Иван Ракитич намери Дарио Сърна на десния фланг и той с перфектно центриране сложи топката на крака на Марио Манджукич, който вкара за 1:1. 

Останаха сериозни съмнения за засада при това положение, но в крайна сметка едва след дълги повторения се видя, че всъщност нападателят на домакините е бил в редовна позиция и попадението му е редовно. 

След това двата тима си размениха по едно опасно положение, но Стефан ел Шаарави и Матео Ковачич не бяха точни за отборите си. В 32-та минута отново нападателят на Милан пропиля страхотен шанс, преди да се стигне до 35-та минута и изравняването. 

Тогава след едно центриране на Андреа Пирло от пряк свободен удар, в наказателното поле на Хърватия Марио Манджукич игра с ръка. Реферът даде дузпа, а от нея Антонио Кандрева в стил "Паненка" преодоля Даниел Субашич за 1:1. 

Точно преди почивката и Грациано Пеле не можа да се разпише, за да запази статуквото на почивката. След нея двата тима понамалиха оборотите и по всичко изглеждаше, че са доволни от този резултат. 

През втората част чистите положения бяха далеч по-малко, като единствените шансове в началото ѝ се откриха пред Антонио Кандрева в 61-та минута и Андреа Пирло малко след това. В 70-та минута пък Марко Пароло получи страхотна топка около дузпата, но със слаб удар прати топката право в ръцете на Даниел Субашич. 

Най-чистото положение за хърватите се откри в 78-та минута. Тогава Иван Перишич беше забравен пред наказателното поле и стреля мощно, като топката мина на няколко сантиметра встрани от вратата. 

До края сериозни опасности нямаше, но имаше време за глупост от страна на капитана на Хърватия Дарио Сърна. Той си изпроси невероятно глупав червен картон в 90-та минута, но в крайна сметка това не се оказа фатално за тима му. 

Така двата тима завършиха при гросмайсторско равенство 1:1 и запазиха първите си две места в групата. Хърватите са първи с 14 точки, докато италианците са точно под тях с 12. Назад са Норвегия и България, съответно с 10 и 8 точки.