С два гола за две минути Дания пречупи Сърбия в мач от група I на европейските квалификации за шампионата на Стария континент през 2016-а година. Дания победи в Белград с 3:1 с попадения на Бендтнер и Кяер в 60-ата и 62-ата минута, и още едно на Никлас Бендтнер в 85-ата, след като домакините бяха повели още в 4-ата минута чрез Зоран Тошич.

Така Дания остава начело във временното класиране вече има седем точки в актива си в групата и гледа към Евро 2016, а Сърбия остава с една в дъното на подреждането.

В другата среща от група I Португалия победи Армения с 1:0 с гол на Кристиано Роналдо и натрупа шест точки, а арменците имат само една на последното място във временното класиране.

Двубоят в Белград се игра пред празни трибуни, заради наказанието на сърбите след скандалния мач с Албания в предишния кръг на европейските квалификации. 

Зоран Тошич даде преднина на Сърбия в 4-ата минута, след като домакините се възползваха от грешка в защитата на съперника. Тошич не сгреши, след като овладя топката след подаване на Немяна Гудел. Сърбите упражниха натиск в началните моменти на срещата и в 8-ата минута имаха нова възможност, като Данко Лазович бе близо до ново попадение, но не успя.

Постепенно Дания овладя инициативата и в 28-ата минута се наложи вратарят на сърбите Владимир Стойкович да спасява вратата си, след изстрел на Ласе Вибе. Датчаните имаха не лош шанс и в края на полувремето, но резултатът остана 1:0 в полза на Сърбия.

След почивката гостите имаха пълно преимущество, като първо в 49-ата минута Кристиан Ериксен удари греда,  а в 57-ата Бендтнер също пропусна да изравни.

След 60-ата минута обаче дойде времето на Дания, като първо Никлас Бендтнер реализира за 1:1, след пас от Ериксен с изстрел от около 25 метра, а само две минути по-късно Симон Кяер направи 2:1. Ериксен центрира, а Кяер бе най-съобразителен в наказателното поле на сърбите.

Домакините все пак реагираха с малко по-агресивна игра и в 64-ата Данко Лазович за малко да донесе ново равенство, но нацели гредата.

Дания обаче сложи край на надеждите на Сърбия за поне хикс с трето попадение в 85-ата минута, дело на Никлас Бендтнер след асистенция на Майкъл Крон-Дели.

Сърбите демонстрираха доста слабости, като Дания заслужено стигна до трите точки в Белград.

Стартови състави:

Сърбия: Владимир Стойкович, Душко Тошич, Бранислав Иванович, Милан Бишевич, Стефан Митрович, Неманя Матич, Душан Тадич, Зоран Тошич, Неманя Грудел, Филип Джуричич, Данко Лазович

Дания: Каспер Швайхел, Симон Кяер, Андреас Биеланд, Петер Анкерсен, Николай Бойлесен, Томас Кахленберг, Майкъл Крон-Дели, Уилям Квист, Кристиан Ериксен, Ласе Вибе, Никлас Бендтнер