Англия се наложи с 2:0 над Франция в контролна среща, играна пред 90 хиляди на "Уембли".

В сърцето на Лондон, хората се обединиха от трагедията, сполетяла Париж миналия петък, и отдадоха почит на загиналите в атентатите във френската столица на 13 ноември.

Двете нации се обединиха, и изпяха заедно химна на Франция - Марсилезата. Престолонаследникът на Англия Принц Уилям и двамата селекционери - Рой Ходжсън и Дидие Дешан поднесоха венци, а двата тима се събраха в центъра за минута мълчание след Марсилезата.

Иначе футболно Англия превъзхождаше определено своя съперник, но и футболистите на Франция не изглеждаха в оптимална кондиция след всичко, случило се в родината им в последните дни.

Фантастични попадения на Деле Али и Уейн Рууни донесоха успеха на Англия, докато Дидие Дешан извъртя доста от играчите си, но без сериозни възможности за голове пред Джо Харт.

Въпреки всичко, французите показаха много старание, и сериозно отношение към проверката, и Бен Арфа и Марсиал имаха интересни разигравания през първото полувреме.

Хари Кейн бе един от първите от състава на Англия, който изпробва доста колебливия Юго Лорис. След това и Рууни, и Клайн тестваха френския страж. 

С изминаването на половин час игра, Англия настъпи напред, водена от Уейн Рууни.

Младият Деле Али откри резултата с първия си гол с екипа на Англия с фантастичен далечен удар, влетял в далечния горен ъгъл на вратата на Лорис.

В първия си мач като титуляр за "Трите лъва", и четвърти с националния екип, футболистът на Тотнъм се разписа в 39-та минута, за да даде аванс на Англия срещу.

На почивката в игра за Франция се появиха Погба и Коман, но отново домакините бяха точни бързо, за да удвоят преднината си.

Още във втората минута от второто полувреме, Уейн Рууни с отлично воле засече центрирането на Рихийм Стърлинг и направи 2:0.

Влизането на Диара и Жиру не промени нищо, макар че Погба раздвижи френския състав.

До края на двубоя и резултатът не се промени, а "Уембли" възнагради с овации Деле Али, който блесна с изявите си в първия си мач като титуляр за Англия.

Така този мач, посветен повече на това да покаже на света, че спортът е нещо по-голямо от омразата, приключи с успех за домакините, но и успех за човечеството, обединило се след трагедията на Франция.