Италианските медии набързо разкриха какви ще са промените, подготвени от селекционера Антонио Конте за последния мач на тима в груповата фаза. "Скуадра адзура" си гарантира първото място още след втория кръг и мисли изцяло за елиминациите. 

Според водещите медии на Апенините, промените ще са минимум шест. Вратарят Джиджи Буфон със сигурност няма да е титуляр. Рокади ще има и в защита - Леонардо Бонучи и Джорджо Киелини ще почиват, а на техните места срещу Ирландия се очаква да бъдат Анджело Огбона и Матео Дармиан. Единствен Андреа Бардзали ще запази позицията си. 

Симоне Дзадза и Чиро Имобиле ще започнат като титуляри, за сметка на Едер и Грациано Пеле. Стефан ел Шаарави също няма да е титуляр в този мач, а на неговото място ще е Федерико Бернардески. 

Възможно е да има дори повече рокади в състава на Конте, който иска да провери игровото състояние на всичките си избраници преди тежките битки в елиминациите. Още на осминафинал съперник ще е еврошампионът Испания, което ще е повторение на финала от предишното Европейско.