Отборът на Украйна направи огромна крачка към класиране на Евро 2016, след като в първи бараж на „Арена Лвов“ надделя с 2:0 над Словения. Домакините не оставиха никакво съмнение в превъзходството си и диктуваха темпото през почти всичките 90 минути. В герои за украинците се превърнаха Андрий Ярмоленко и Йевхен Селезньов, които се разписаха в мрежата на словенците. Попадението на Ярмоленко бе негово 21-во с националната фланелка в 53 мача, което го изкачи на второто място във вечната голмайсторска листа на Украйна. Лидер е Андрий Швеченко с 48 гола в 111 мача. 

Украйна записа първа победа над Словения, след като през 1999, отново в бараж за европейски финали, отстъпи с общ резултат 2:3.

През първото полувреме двата тима предложиха бърз и динамичен футбол, а домакините бяха тези, които успяха да се възползват от създадените положения пред противниковата врата.

Мачът започна с натиск на домакините, а Андрий Ярмоленко бе този, който най-много тормозеше отбраната на Словения. Още в третата минута на срещата, Шевчук получи топката по лявото крило и успя да центрира опасно в малкия пеналт, където обаче негов съотборник не успя да отправи удар. В 16-ата минута Коноплянка центрира от непряк свободен удар, но Ярмоленко стреля с глава в аут.

Натискът на украинците даде резултат в 22-ата минута. След поредния корнер пред вратата на Ханданович, топката бе избита от защитник на Словения, но при последвалото разиграване, домакините успяха да открият. Андрий Ярмоленко получи топката в наказателното поле, с лекота финтира цели трима бранители на Словения и стреля прецизно в далечния ъгъл на вратата, оставяйки вратаря на гостите безпомощен.

Единствената добра възможност за Словения дойде едва в 28-ата минута. След атака по лявото крило, топката бе центрирана в наказателното поле, където коженото кълбо бе свалено към Йосип Иличич, който стреля силно от близо 23 метра, но топката профуча над напречната греда.

Пет минути преди края на първото полувреме Денис Гармаш бе близо до удвояване на преднината на домакините, но изстрелът му с глава бе спасен акробатично от Самир Ханданович.

Втората част започна по подобие на първото полувреме и домакините се впуснаха в неспирни атаки още от самото начало. Само десет минути след подновяването на играта, тимът на Украйна до голяма степен предреши крайния победител в сблъсъка, отбелязвайки втори гол.

Най-добрият за домакините на терена Андрий Ярмоленко започна головата атака за Украйна, подавайки надясно към Федецкий, който пое топката и центрира успоредно на голлинията, а на няколко метра от нея дебнеше Йевхен Селезньов, който без никакви трудности успя да засече топката в опразнената врата. При телевизионните повторения останаха съмнения за засада, но в крайна сметка голът бе зачетен.

Тимът на Словения така и не намери отговор на атаките на домакините, като футболистите на Украйна продължиха да диктуват темпото на терена. Грешките в защитата на гостите ставаха все по фрапантни, а при една от тях вторият голмайстор за домакините Йевхен Селезньов удари левият страничен стълб на вратата. Минути преди това Денис Гармаш също имаше отличен шанс, стреляйки с глава, но този път Ханданович бе на мястото си и изби.  

Така Украйна натрупа солидна преднина преди реванша, който е във вторник в Марибор.