УЕФА започна дисциплинарни процедури срещу футболните федерации на Хърватия и Турция заради проблемите с феновете на двете страни по време на двубои от груповата фаза на Евро 2016.

Двете футболни централи са изправени пред санкции заради "хвърляне на факли и други предмети" по футболния терен от страна на феновете. Хърватските запалянковци са обвинени и в "прояви на расизъм".

Изслушването ще бъде в понеделник. Инцидентите се случиха по време на двубоя между Хърватия и Чехия в Сент Етиен, завършил наравно 2:2, както и в срещата между Испания и Турция в Ница, спечелена от настоящия европейски шампион с 3:0. Осем горящи факли и други предмети бяха хвърлени на терена по време на двубоя между хърватите и чехите в петък.

Проблемите се разразиха при резултат 2:1 в полза на Хърватия, броени минути преди края на редовното време. Мачът беше прекратен за няколко минути. По време на квалификациите за Евро 2016 хърватската футболна федерация беше наказвана три пъти заради проблеми, създадени от привържениците на националния отбор./БТА