Исландия записа историческа победа с 3:0 над Турция при старта на кампанията си в група А от квалификациите за Евро 2016. Успехът се явява рекорден над този съперник, над който преди днешния мач са регистрирани само два победи (през 1980 и 1989 година).

Домакините откриха резултата след изпълнение на ъглов удар в 18-ата минута, когато Гилфи Сигурдсон центрира, а 22-годишният Йон Бодварсон с глава наказа разсеяната игра в отбрана на гостите.

Момчетата на Фатих Терим натиснаха сериозно в търсене на изравнителен гол и на няколко пъти имаха шанс да се върнат в мача. Всичко за тях приключи в началото на втората част, когато в 55-ата и 59-ата защитникът Йомер Топрак си изработи два нелепи жълти картона и бе изгонен от игра.

Исландците пък нанесоха съкрушителен удар в разстояние на 60 секунди. В 76-ата Сигурдсон се разписа с чудесен далечен удар, срещнал дясната сглобка при влизането си в мрежата. В следващата атака пък Колбейн Сигтурсон получи дълъг пас от Олафур Скуласон и с хладнокръвен изстрел в далечния ъгъл оформи крайния резултат, който изстреля Исландия на върха в груп А с 3 точки.