Легендата на френския футбол Давид Трезеге се изказа много ласкаво за една от звездите на Франция по време на UEFA EURO 2016 – Пол Погба. Според бележития нападател Погба е играч с уникални качества и затова го защити от критиките.

Бившият нападател на Англия от близкото минало по време на турнира нарече халфа на Ювентус „най-надценения играч в света“, а малко след това 23-годишният футболист се разписа при успеха с 5:2 над Исландия в четвъртфиналите.

„Погба е полуфиналист за разлика от англичаните. След като уточнихме това, всеки може да говори каквото си иска“, заяви Трезеге.

„Какво мога да кажа за него? Той е уникален за целия свят със своята роля на терена. Смятам, че Погба се развива, той показа това в последния мач, когато се представи много добре. Мисля обаче, че Пол беше на ниво и в мачовете срещу Швейцария и Ирландия.“

„Той е млад футболист, но е целеустремен и с много ясна цел: да спечели Европейското“, добави Трезеге, който донесе последният триумф на Франция в европейски финали през 2000 година.

На UEFA EURO 2016 Франция ще трябва да се изправи срещу Германия в полуфиналите. Другата полуфинална двойка е между Португалия и Уелс.