Европейското първенство върви към своя край и вече 20 отбора напуснаха Франция. Цели 552-ма футболисти се попаднаха в съставите за битките в шампионата на Стария континент. Някои от тях блеснаха, други продължават да блестят, но имаше и трети, които бяха пренебрегнати. 

Затова подбрахме тримата, които най-много могат да се чувстват подценени за това, че не успяха да оставят впечатление на форума, въпреки че по всяка вероятност заслужаваха да получат шанс за това. 

1. Джейми Варди

Английският нападател направи феноменален сезон с екипа на Лестър и освен, че стана шампион с "лисиците", триумфира и като голмайстор на Висшата лига. Но въпреки това остана резерва на Европейското и получаваше редки шансове за изява. 

Варди доказа, че е със страшен нюх пред гола, когато отбеляза важно попадение в мрежата на Уелс. Но въпреки това изявите му бяха ограничени на терена. А пък Англия скоропостижно се прибра у дома след поредния срам на голямо първенство. 

2. Икер Касияс

Една от най-големите легенди на испанския футбол Икер Касияс си тръгна огорчен от Европейското първенство, а и след това по същия начин прекрати и кариерата си за "ла фурия". Той се надяваше да запише минути по терените във Франция, за да се оттегли с чест. 

Но изигралият 167 мача за родината си страж остана твърдо на скамейката и дори колебливите изяви на моменти на титуляра Давид де Хеа не накараха селекционера Висенте дел Боске да му даде шанс. Затова Касияс се отказа с конфликт и обиден на специалиста. 

3. Уил Григ

Ако не никой, то поне малцина бяха чували името на Уил Григ преди началото на Европейското първенство. Но северноирландският нападател се превърна в един от любимците на публиката, въпреки че не изигра и една минута по терените във Франция. 

Заради страхотния сезон, който направи с Уигън и в който наниза близо 30 гола, феновете на островитяните измислиха за него рефрена "Wil Grigg's on fire and your defence is terified" (бел. авт. - "Уил Григ е под пара и защитата ви е ужасена"). 

Надеждите бяха той да се появи дори за няколко минути, а ако това се беше случило, със сигурност привържениците на Северна Ирландия щяха да са в екстаз. Но селекционерът Майкъл О'Нийл не се реши да го пусне дори във вече предрешените последни мигове на осминафинала с Уелс. А самият Григ призна, че е огорчен от това. 

Ако все пак и вие имате някакви симпатии към страхотните северноирландци, можете да подкрепите историческия гол на Найъл МакГин срещу Украйна в нашата игра UEFA EURO 2016 Гол на деня. Достатъчно е само да гласувате, за да участвате в жребия за наградата ни - 6 кена бира "Ариана".